Document for Life

Over mij

Ik ben getrouwd en ben moeder van twee pubers. Verder ben ik maatschappelijk erg betrokken en vrijwilliger op meerdere gebieden van natuur, klimaat en bewustwording.

Al sinds ik me kan herinneren houd ik van foto’s. Mijn bassisschooljuf liet ons foto’s zien van haar reizen naar Zuid-Amerika. Ik droomde over andere landen en culturen. Ik verzamelde foto’s van Madonna en George Michael en later werd ik lid van de OOR en National Geographic vanwege de mooi foto’s en verhalen in die bladen. Mijn ultieme droom was om daar ooit zelf in te komen.

Mijn doel is het eerlijke verhaal te vertellen door mijn lens. Zoals veel beeldmakers ben ik introvert, en fotografie is mijn manier om mijn boodschap over te brengen. Mensen “voeden” met beelden. Een foto kan vaak meer vertellen dan duizend woorden. Je kunt mensen in de ziel kijken, oprechte emotie vastleggen en een verhaal vertellen. Vandaar ook mijn keuze voor documentaire fotografie.

Foto: Studio Zwartlicht

 

Ervaringen & feedback

“Oh ik zit hier met tranen in mijn ogen, dít is ons leven”! – Elyse Hillebrand

“Marlies is hartelijk, warm en straalt rust uit waardoor het allemaal al heel snel vertrouwd voelde. De foto’s zijn prachtig, heel natuurlijk en echt zoals wij en de kinderen zijn. “Wat ik als heel mooi heb ervaren is dat als iemand alles vastlegt je veel bewuster bent van wat je allemaal met de kinderen doet. Dat vond ik heel bijzonder”. Deze reportage is echt een aanrader. Bij het zien van de foto’s krijgen we een warm en rijk gevoel. Ik denk ook dat de kinderen dit later heerlijk vinden om terug te zien”.  –Sharon Glastra