Document for Life

Google Streetview

Google Street View

Onlangs kwam ik een post tegen op Facebook. Een man was een foto van zijn -inmiddels- overleden moeder tegengekomen op Google Streetview. Ze was ooit per ongeluk op de foto gezet door zo’n “Google-mobiel” terwijl ze voor het raam stond te zwaaien. Deze man surft nu regelmatig nog even langs dit kiekje en dan is het net alsof hij even bij haar langs rijdt en ze naar hem zwaait. Op deze Facebook-post volgden heel veel ontroerende reacties van mensen die ook iets of iemand waren tegengekomen op Street View.

Wat een mooie post! Mensen worden diep geraakt doordat ze een “gewone” foto terug zien op google Streetview. Een omaatje die voor het raam staat te zwaaien, een opa die bij zijn werkbus staat, een kat die ligt te zonnen of een huis dat is versierd voor de geboorte van een kind. Blijkbaar is dit later als je erop terug kijkt – en oma en opa er niet meer zijn, de kat niet meer leeft, en je baby al naar school gaat – heel bijzonder!!

Dit soort momenten worden natuurlijk niet allemáál vastgelegd door Google Streetview. Maar ik als documentair fotograaf, leg ik ze graag voor jullie vast. Ik ga graag een paar uur langs bij oma, of ik kom langs bij jouw gezin om een paar uur lang “het gewone” te fotograferen. Stuur me een berichtje voor meer informatie. 

Document for Life “Nu zo gewoon, later heel bijzonder”